2022. május 28., szombat

Városi tulajdonba vennék a békési iskolát

Csütörtöki ülésén a békési képviselő-testület úgy döntött, hogy kezdeményezi és kérelmezi az államnál a Vásárszél utca 6. szám alatti kivett középiskola elnevezésű (egykori 636 számú szakiskola), 4977 négyzetméteres ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adását – jelentette be a grémium tanácskozását követő sajtótájékoztatón Kálmán Tibor.
Hirdetés


Békés polgármestere elmondta, amennyiben visszakapják az épületet, ott szociális bérlakásokat alakítanának ki pályázati források segítségével. Kiemelte, várhatóan egy hosszú folyamat elé néznek, ugyanakkor bíznak a gördülékeny birtokba adási eljárásban.

Az egykori 636. számú szakiskola épülete.


Kálmán Tibor beszámolt arról is, hogy a testület döntése értelmében földhasználati jogot alapító szerződést kötnek a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-vel a Szarvasi út 64/1. szám alatti ingatlanra.

Az együttműködés egyik következő részeként egy hulladékudvart alakítanak majd ki a területen, az érintett Murony felé vezető úton már jelenleg is működik az inert hulladéklerakó, a bejelentett beruházás pedig újabb fontos fejlesztés lesz a város életében.

Polgár Zoltán Békés város alpolgármestere, és Kálmán Tibor Békés város polgármestere
munka végzés közben.
- Fotó: Gazsó János


– Az új létesítmény minden békési lakos számára megkönnyíti a hulladéklerakást, így mérséklődhet az illegális lerakás aránya, és csökkenhet a szétdobált szemét – tette hozzá. – A hulladékudvar megszületése motiváló erőt is jelenthet.

Az önkormányzat ismét kiírta a Vállalkozói Alap elérését célzó pályázatunkat, amellyel a helyi vállalkozások eszközbeszerzését segítik. A 6,2 millió forintos keretre várják a pályázatokat. 

Forrás: beol.hu


Lakatos Gyula


Hirdetés